mandag 22. juli 2013

Fibonacci retracement - enkel forklaring


 Fibonacci retracement er en av de mest brukte pris projeksjon ut av de tilgjengelige Fibonacci pris projeksjon formler.

Hva er en Fibonacci retracement og hvordan gjelder det?

Enkelt sagt, er Fibonacci retracement en matematisk formel som er brukt til prisen av et instrument til å produsere fremtidig prisnivå som markedet er ventet å reagere på. Denne forventede reaksjonen er for prisene å stoppe den nåværende trenden retning og bakover.

Jeg har skrevet andre artikler som beskriver nøyaktig og mer omfattende beregning og anvendelse av Fibonacci retracement, og du kan finne dem publisert på dette nettstedet. Men i denne artikkelen vil jeg fremheve et viktig tillegg til mine tidligere artikler. De vanligste Fibonacci forholdstall som brukes i Fibonacci retrecment er 23%, 38,2%, 50% og 62,8%, men de fleste tradere ikke skjønner at det er ytterligere to forhold som spiller en viktig regel i markedet og de er 78.9% og 89% . Teoretisk sett kan markedet snu opp til 100% av forrige trekk før en retracement blir ugyldiggjort og en omvendt i stor trend er utløst, men i praksis markedet er mer sannsynlig å revers til 79% og 89% når den trenger inn 62,8% . Så gjør holde denne tankene neste gang du bruker Fibonacci retracement.

Den korrekte måten å bruke Fibonacci retracement er å bruke den matematiske formelen etter at markedet har vært trending for en spesifisert periode og viser tegn til trend svakhet, og dermed bruker du formelen for å fastslå omfanget at markedet vil snu til før du fortsetter den tidligere trenden.

Vanligvis noen type av en oscillerende indikator brukes i forbindelse med Fibonacci retracement nivåer for å bekrefte reversering. Stochastics og MACD gjøre gode kandidater for komplementære oscillerende indikatorer, men retracement nivåer selv du forteller en god del på momentum bak den opprinnelige trenden og den forventede omfanget av reversering.

For eksempel, sterke trender har en tendens til å spore svært lite, og derfor bør man forvente et grunt retracement til enten 23% eller 38,2% nivå, omvendt, hvis trenden retraces til 23% eller 38,2% nivå da begynner å gjenoppta den tidligere trend, bør man forvente en meget sterk avslapnings på oppsiden. Grunnen til at jeg presentere dette i både logikk er å vise at du kan hente ut informasjon fra disse nivåene i mange moter avhengig av tilgjengelig informasjon. Noen ganger er det vanskelig å måle trenden styrke tidlig under retracement, men når retracement er bekreftet, kan du få innsikt i hvor trenden skal lede neste. Den generelle regelen er at jo dypere retracement, jo svakere gjenopptakelse av forrige trend.

Heldigvis, på grunn av den fraktale natur av den flytende markedet, kan denne søknaden av Fibonacci brukes på alle tids-rammer (minutt - årlig). Den eneste forskjellen når den brukes er nivået av tillit eller sannsynligheten for at markedet faktisk oppfører seg som forventet. Den generelle regelen er at høyere tidsrammer er mer sannsynlig å reagere på Fibonacci retracement nivåer i forhold til lavere tidsrammer. Dette skyldes i hovedsak det faktum at lavere tidsrammer er mer utsatt for kortsiktige trenden endringer som nyheter, økonomiske utgivelser og globale hendelser.

Jeg håper du fant denne artikkelen informativ.