mandag 2. september 2013

Market timing er alt historien viser


 I løpet av 1780-årene Joseph Fouche reiste fra by til by undervisning i matematikk, men han visste at det ikke var hans kall. Han trengte noen hendelse å sette sitt preg på verden - og at arrangementet kom i 1789 da den franske revolusjonen brøt ut. Han ble venn med revolusjonerende Robespierre og fortsatte å stige i de opprørske rekkene. Likevel er han alltid visste at han trengte å være riktig side av svaiende politisk dynamikk, så han bokstavelig talt miste hodet.

Igjen og igjen Fouche snedig byttet side, inkludert å bli utnevnt til sjef for politiet og deretter "sovende" gjennom et kupp av Napoleon i 1799. Ved å ikke truende Napoleon eller gripe inn, var Fouche stand til å holde sin stilling og ble tett med den nye lederen. Som Napoleon falt, la Fouche lav, og nok en gang så hva som skjedde rundt ham, venter på hvilken side han ville justere seg selv med. Da Napoleon kom tilbake Fouche ble gjeninnført, og som en katt med ni liv, som Napoleons regel igjen kom til å ende Fouche var i stand til å beholde sin stilling igjen. Å være en høyt rangert individuelt, etter å ha rømt skjebnen (halshugging, halshugging, halshugging) av mange andre i hans posisjon (igjen og igjen), nå ingen som våget å utfordre ham.

Joseph Fouche er timingen var upåklagelig og mesterlig. Hele historien er bemerkelsesverdig ettersom dette er den korteste av oppsummeringer. Han stadig sette seg på siden av hvem han trodde ville ha makt, ikke bare i dag, men i måneder og år ut-og han planla deretter. Når tidene hvor usikker han lagt lavt, tiltrakk litt oppmerksomhet og vite at hans tid for primærfaktor ville komme igjen. Ved ikke å binde seg til én side, profittert han og overlevd i en svært volatil gang i historien.

Timing er alt. Du kan være på høyre side, men hvis du er for tidlig eller for sent, er det alt for ikke. Fokus på timingen din, finpusse tålmodighet, kontrollere følelser, overvåke dine omgivelser tett og bare handle / reagere når det er nødvendig. Ved å gjøre dette kan du oppnå den ultimate makt.

I din handel være utspekulert. Ikke prøv å være en helt, men heller tillate deg selv å tjene på klimaet i dag. Ikke bli bundet til den ene siden av markedet, for markedet er ustadig og vil ikke respektere din lojalitet. Ligge lavt i tider med usikkerhet, og steg ut av skyggene bare når det vises en side har overtaket - justere selv med den sterkeste, og overskuddet tilsvarende.